למה גוגל לא מכיר את האתר שלי?

חלק מהפניות הנפוצות ביותר שאנחנו מקבלים, מגיעות מבעלי אתרים שמתלוננים שהם השקיעו באתר חדש ועדכני, אבל למרות כל ההשקעה – הם לא מוצאים את האתר בחיפוש, ונראה כאילו האתר שלהם פשוט "לא קיים בגוגל". והדבר הראשון שאנחנו עושים, הוא להבחין בין שני מקרים שונים:

  • האתר רשום בגוגל (מה שנקרא בשפה המקצועית ״מאונדקס״, מלשון ״אינדקס״), אבל לא מופיע בתוצאות החיפוש הרלוונטיות, מכל מיני סיבות.
  • האתר לא רשום בגוגל – ומנוע החיפוש למעשה ״לא מכיר״ בכלל את האתר, ולכן לא מציג אותו בתוצאות החיפוש.

אז איך תדעו אם האתר רשום באינדקס של גוגל? התחילו עם הבדיקות הבאות:

  • כתבו בתיבת החיפוש של גוגל: site:site-address כאשר במקום site-address יש לכתוב את כתובת האתר. לדוגמא: site:webguru.co.il. התוצאה שתקבלו תהיה דפי האתר שלכם, שנכנסו לאינדקס של גוגל. המצב האידיאלי הוא שכל דפי האתר מופיעים בתוצאות החיפוש הזה, מה שמעיד על כך שהבוט של גוגל זוחל ומאנדקס את האתר באופן תקין (ברוב המקרים).
  • דרך נוספת, אם תרצו לבדוק דף ספציפי: כתבו בתיבת החיפוש של גוגל קטע טקסט מתוך הדף, בתוך גרשיים. בחרו טקסט ארוך יחסית וייחודי לאתר שלכם. קיבלתם תוצאה מתוך האתר? סימן טוב שגוגל קרא ואינדקס את הדף המדובר.

קיבלתם תוצאות וגיליתם שהאתר שלכם נקרא על ידי גוגל? ברכות! אתם בדרך הנכונה. 

עכשיו – כדאי להתחיל בתהליך של קידום אורגני, שיבטיח שהאתר שלכם ידורג בראש תוצאות החיפוש בביטויי החיפוש הרלוונטיים והממירים ביותר שלכם, וידחוק למטה את המתחרים שלכם.

האתר שלכם לא נמצא בתוצאות? המשיכו לבדוק:

יש לכם אתר חדש?

  • קודם כל, וודאו שהאתר שלכם פתוח למנועי חיפוש ולא חסום בתגית NoIndex. תוכלו לבדוק זאת עם מי שבנה את האתר עבורכם.
    תגית noindex מסמנת למנועי החיפוש לא לרשום את האתר באינדקס, ובעצם להימנע מלהציג אותו בתוצאות החיפוש. משתמשים בתגית כזו בדרך כלל בשלב בניית האתר, כדי למנוע מגוגל לאנדקס את האתר בשלבי הפיתוח השונים (אבל יש מפתחים ובוני אתרים שפשוט שוכחים להסיר אותה גם כשהאתר כבר מוכן…).
  • אם האתר פתוח לסריקה ועדיין לא מופיע, הגיע הזמן להוסיף קישורים אליו מאתרים אחרים.
    הבוט של גוגל סורק את הרשת ועוקב אחר קישורים מאתר לאתר, כך שכל תוספת קישורים יכולה לעזור. ככל שהקישורים יהיו מאתרים דינמיים, עדכניים ומכובדים יותר – כך האתר שלכם צפוי להיסרק מהר יותר. מכיון שלא כל קישור שתבנו אכן ייסרק בפרק זמן נתון, אל תסתפקו בקישור אחד. חשוב לדעת שקישורים הם הבסיס לכל עבודת קידום אורגני, ובניית קישורים טובים בתחילת העבודה על האתר, תסלול את הדרך לקידום מהיר, יעיל ואיכותי יותר.
  • במקביל לבניית הקישורים, כדאי לבדוק שהאתר מתאים לסריקה על ידי הבוט של גוגל: הדרך הקלה (והנכונה) ביותר לעשות את זה, היא לאמת את האתר באמצעות Google Search Console (כלי מנהל האתרים של גוגל). התהליך די פשוט, ומצריך אימות של הבעלות על האתר באמצעות אחת מהדרכים הבאות: חשבון Gmail, חשבון אנליטיקס או הגדרת TXT בדומיין (אל תדאגו, יש הסבר מפורט לכל אחת מהדרכים שתבחרו, בתהליך האימות).
  • אחרי שתאמתו את כתובת האתר ואת הבעלות שלכם עליו, כלי המנהלים יתחיל לאסוף נתונים על האתר. בתום תהליך שיכול להימשך כמה ימים, תוכלו להבין בדיוק מה מצבכם בעיני האינדקס של גוגל: כמה עמודים התגלו לסריקה, כמה מהעמודים נוספו לאינדקס, וכמה לא – וגם מה הסיבה לכך.
  • בנוסף, תוכלו להגיש לגוגל מפת אתר שמכילה את כל עמודי האתר, כדי להקל עליו להתמצא בהיררכיה של העמודים, וגם תקבלו שלל נתונים הנוגעים לתנועה לאתר, מילות החיפוש הרלוונטיות והדירוג הממוצע שלהן בתוצאות, וכן נתונים בנוגע לביצועים הטכניים של האתר וזמן הטעינה – כך שהתועלת מהרישום ל- Search Console היא כזו שתאפשר לכם לעקוב על ביצועי האתר גם בשגרה.

יש לכם אתר ותיק?

אם האתר שלכם קיים כבר זמן רב, אבל אתם לא מוצאים אותו בגוגל, יכולות להיות כמה סיבות אפשריות.

  • בדקו שהאתר לא חסום לתנועה – הגדרה לא נכונה של שרת האחסון, במיוחד במקרים של שדרוגים/שינויים/החלפת שרת, עלולה לחסום את האתר לגלישה מחו״ל מסיבות שונות (בעיקר אבטחה) – וכתוצאה מכך לחסום גם את הבוט של גוגל שלא מצליח לגשת לאתר. בעזרת כלי מנהל האתרים תוכלו לבדוק האם מתקבלות הודעות שגיאה בגישה של גוגל לאתר, ואף לבדוק בלייב מה גוגל מקבל כשהוא מנסה לקרוא את האתר.
  • בדקו שהאתר לא נפרץ – חלק מהפריצות הנפוצות לאתרי אינטרנט, משבשות את פעילות האתר ו״מגישות״ לגוגל עמודים מזוייפים כך שהתוכן האמיתי לא נסרק. תוכלו לוודא זאת בעזרת חברת האחסון שלכם, ורצוי לעשות את זה בהקדם.
  • אם האתר פתוח לסריקה ואין סימנים לפריצה, אך בכל זאת אתם לא מוצאים אותו בגוגל למרות מאמצי קידום שביצעתם – ייתכן שמדובר בענישה מצד גוגל, שבוחר ״להתעלם״ מקיומו של האתר או לדרג אותו במקומות נמוכים במיוחד בתוצאות. ענישה כזו יכולה להגיע בעקבות קידום אורגני לא טבעי, ניצול לרעה של פרקטיקות קידום אתרים (כמו למשל קישורים מפוקפקים או שימוש מוגזם במילות מפתח), או אינדיקציות לתנועה לא טבעית לאתר. מה עושים? דברו איתנו – יש לנו ניסיון רב בהצלת אתרים מענישה.

רוצה להתקדם איתנו?

כמה פרטים ונחזור אליך בהקדם:

    חייגו אלינו צרו קשר