בין שלל הדרכים להעברת מסרים שיווקיים ללקוחות פרטיים או לעסקים אחרים (שיווק מעסק לעסק, B2B) דרך הרשת, נמצא מקום של כבוד לאחת הדרכים הכי ותיקות שעדיין מוכיחה את עצמה כאפקטיבית: דיוור אלקטרוני באמצעות רשימות תפוצה.
מדובר בפתרון זמין ונוח יחסית, בלי תלות בגורם חיצוני (למעט מערכת הדיוור עצמה): לרוב הגולשים ברשת יש לפחות תיבת דואר אחת ואם מדובר בעסקים, הרי שכמעט לכל בעל תפקיד בחברה יש כתובת נפרדת.
מעבר לכך, בעת שליחת דיוור אלקטרוני אין צורך במערכת מתוחכמת מדי: מרבית המערכות לניהול רשימות תפוצה הן קלות לשימוש ואם אתם יודעים לכתוב מסמך וורד או להעלות פוסט לוורדפרס, סביר להניח שתוכלו להסתדר עם המערכת הממוצעת אחרי כמה דקות של שימוש. ברובן יש גם לפחות מספר תבניות שיעזרו לכם לעצב דיוור מסוגנן במהירות.
יתרון נוסף הוא שיש אינספור דרכים יצירתיות לגרום לגולשים שלכם להצטרף לרשימת התפוצה גם בלי להוציא תקציבים נוספים על בניית דפי נחיתה ותשלום על כל לחיצה שתוביל אליהם. לדוגמה:
- חלון שמופיע בנקודת קריטית בעת השימוש של הגולש באתר ומציע לו להצטרף לרשימת תפוצה (למשל, כשהגולש רוצה לסגור את החלון).
- הצטרפות לרשימה בעת רישום לאתר.
- הצטרפות לרשימה בעת הורדת ספר אלקטרוני או פריט אחר שהגולש יכול לקבל בחינם.
- מילוי טופס קטן שמשתלב בתוך דפי התוכן באתר שלכם.
בנוסף ליתרונות האלו, קל מאוד לנתח את ביצועי הדיוורים, ועל ידי כך להבין מה עובד טוב ומה עובד פחות טוב – כדי שיהיה אפשר לשפר את הדיוורים הבאים:
- איזה אחוז מהנמענים קיבלו את המייל ופתחו אותו?
- כמה מהם לחצו על אחד מהקישורים הפנימיים בו?
- כמה נמענים הסירו את עצמם מרשימת התפוצה בתגובה למשלוח דיוור מסוים?